OM OS

Vision

Danmark skal være blandt de bedste lande i Europa, når det handler om organdonation. Ingen skal dø på venteliste!

Mission

Vi sætter fokus på organdonation, så vilkårene forbedres for de danskere som rammes af organsvigt.

Værdier

• Gennemsigtighed
• Troværdighed
• Engagement

Om Organdonation - ja tak

Hvert år står over 450 børn, unge og voksne på venteliste til et nyt organ, fordi de har en kronisk livstruende sygdom. Hver 2. uge dør én af disse danskere af organsvigt, fordi donorraten i Danmark er betydeligt lavere end i de lande vi normalt sammenligner os med.

Danmark har den laveste donorrate i Norden og en af de laveste donorrater i Europa. Vores hospitaler er ikke gode nok til at redde organerne hos hjernedøde patienter, hvilket betyder at organer fra mulige donorer går til spilde – og alt for få danskere har taget stilling til organdonation.

Organdonation – ja tak arbejder for at hæve donorraten i Danmark og forbedre organdonation for os alle sammen. Samtidig arbejder vi for at forbedre vilkårene for de kronisk syge danskere og deres familier, som står på venteliste til et nyt organ. Målet er redde liv og give disse danskere en bedre tilværelse.

10. juni 2015 stiftede Karen og Lasse Heidelbach Organdonation – ja tak. Det sker efter deres datter, Esther på 2 år, har overstået 10 kemobehandlinger mod en sjælden kræftsygdom i leveren, hvorefter hun bliver sat på venteliste til en ny lever. I den forbindelse sætter Esthers forældre sig ind i organdonation – og finder ud af, at ventetiden på et organ i Danmark er op til dobbelt så lang ift. mange andre lande vi normalt sammenligner os med.

Det blev startskuddet til Organdonation – ja tak!

Bliv medlem

Har du lyst til at være med til at forbedre organdonation i Danmark – så støt os med dit medlemskab.

FAKTA



BLIV MEDLEM

Med din støtte kan vi redde LIV og forbedre organdonation i Danmark.

 


TEGN MEDLEMSKAB