Fakta om organdonation

Fakta om organdonation

Her får du overblik over, hvordan det står til med organdonation i Danmark. Udviklingen de seneste år viser, at vi er blevet bedre til organdonation, men sammenligner man donorraten i Danmark, med Norge, Sverige og Findland, så indtager Danmark en kedelig bundplacering i Norden. I europæisk sammenhæng er billedet det samme… Danmark er bagud, når det handler om organdonation.

Donorraten

Kortet øverst viser donorraten i de europæiske lande – og diagrammet herunder viser, hvor Danmark ligger placeret i europæisk sammenhæng.

Donorraten er antallet af hjernedøde donorer pr. million indbyggere.

Registrerede i donorregistret

1 million danskere har registreret deres holdning til organdonation i donorregistret. Det lyder af mange, men det er faktisk kun hver femte dansker over 18 år, som har registreret deres holdning til organdonation i donorregistret.

Offentlig holdning til organdonation

Et stort flertal af danskerne går ind for organdonation. Hele 91,9% af danskerne tilkendegiver, at de er positive eller meget positive over organdonation, imens 85,0% af danskerne er villige til at donere deres egne organer.

På venteliste til et nyt organ

Her kan du se, hvor mange danskere der har stået på venteliste til en nyt organ de seneste år.

Døde på venteliste

Her kan du se, hvor mange danskere der er døde på ventelisten til et nyt organ de seneste år.

Transplanterede

Her kan du se hvor mange organer der er blevet transplanteret i Danmark de seneste år, fordelt på hjerte, lever, lunger og nyrer.

Alder på donorer i 2017

I 2017 var 29% af donorerne over 70 år. Den ældste donor var 84 år.

Kilde: EDQM – Council of Europe, Dansk Center for Organdonation, Sundhedsstyrelsen & Københavns Universitet.

 

Hjælp os med at få 50.000 underskrifter!

Organdonation - ja tak! har fremsat et borgerforslag om, at indføre formodet samtykke i Danmark. Vi har brug for din underskrift, så forslaget kan komme til behandling i Folketinget.
SKRIV UNDER