Fakta

Organdonation i tal

Her får du overblik over, hvordan det står til med organdonation i Danmark. Udviklingen de seneste år viser, at vi er blevet bedre til organdonation, men sammenligner man donorraten i Danmark, med Norge, Sverige og Findland, så indtager Danmark en kedelig bundplacering i Norden. I europæisk sammenhæng er billedet det samme… Danmark er bagud, når det handler om organdonation.

Donorraten

Diagrammet viser, hvor Danmark ligger placeret i europæisk sammenhæng. Se også kort over donorraten og donorsystemer i Europa…

[wpdatachart id=13]

Donorraten er antallet af hjernedøde donorer pr. million indbyggere.

Registrerede i donorregistret

1 million danskere har registreret deres holdning til organdonation i donorregistret. Det lyder af mange, men det er faktisk kun hver femte dansker over 18 år, som har registreret deres holdning til organdonation i donorregistret.

[wpdatachart id=15]

Offentlig holdning til organdonation

Et stort flertal af danskerne går ind for organdonation. Hele 91,9% af danskerne tilkendegiver, at de er positive eller meget positive over organdonation, imens 85,0% af danskerne er villige til at donere deres egne organer.

[wpdatachart id=14]

På venteliste til et nyt organ

Her kan du se, hvor mange danskere der har stået på venteliste til en nyt organ de seneste år.

[wpdatachart id=4]

Døde på venteliste

Her kan du se, hvor mange danskere der er døde på ventelisten til et nyt organ de seneste år.

[wpdatachart id=3]

Transplanterede

Her kan du se hvor mange organer der er blevet transplanteret i Danmark de seneste år, fordelt på hjerte, lever, lunger og nyrer.

[wpdatachart id=2]

Alder på donorer i 2017

I 2017 var 29% af donorerne over 70 år. Den ældste donor var 84 år.

[wpdatachart id=10]

Kilde: EDQM – Council of Europe, Dansk Center for Organdonation, Sundhedsstyrelsen & Københavns Universitet.

Skriv under med NemID

- så politikerne kan få øjnene op for, at der er STOR opbakning i befolkningen til, at vi også indfører formodet samtykke i DANMARK. Jo flere underskrifter vi kan indsamle jo bedre!!!

 
Skriv under