MENU

Organdonationsdag

Organdonationsdagen

På den årlige Organdonationsdag går Organdonation – ja tak! på gaden sammen med vores frivillige over hele landet. Her husstandsomdeler vi materiale om organdonation og får flere til at tage stilling. Har du lyst til at hjælpe os? Så meld dig som frivillig.

Organdonationsdag 2023

Lørdag 14. oktober 2023 fra kl. 10 – 14

2023/10/14 10:00:00
Om Organdonationsdagen

Organdonationsdagen – “EODD – European Organ Donation Day” er den europæiske mærkedag, hvor alle lande i Europa sætter fokus på organdonation. Dagen afholdes hvert år den 2. lørdag i oktober måned og blev afholdt for første gang i 1996 og for første gang i Danmark i 2016.

I hele ugen op til Organdonationsdagen, sætter Organdonation – ja tak! ekstra fokus på organdonation – og på Organdonationsdagen går vi på gaden, sammen med en række andre patientforeninger og organisationer, for at oplyse danskerne om organdonation og opfordrer samtidig til, at flere husker at tage stilling til organdonation.

Kunne du tænke dig at være med og hjælpe os, så meld dig som frivillig – og kom med til en hyggelig dag og støt en livsvigtig sag.

Vi glæder os til at høre fra dig…
Organdonation – ja tak!

Husstandsomdeling

Traditionen tro går vi igen i år på gaden og husstandsomdeler materialer om organdonation, bl.a. donorkort, hvor man kan læse mere om organdonation og hvori der opfordres til, at man tager stilling. 

Vi glæder os til at høre fra dig og håber, at du sammen med en flok familie, venner eller kollegaer vil være med til at omdele Donorkort i din by på Organdonationsdagen eller i løbet af organdonationsugen (Uge 41).

Info til frivillige

Som altid så koordinerer vi Organdonationsdagen i vores lukkede gruppe for frivillige på Facebook. Vi anbefaler, at alle der skal hjælpe til på Organdonationsdagem om at blive medlem af gruppen.

I Facebookgruppen koordinerer vi indsatsen på dagen, udpeger tovholderne i de enkelte byer og uddeler information og viden.

Her går vi på gaden

På kortet herunder kan du se, hvilke byer Organdonation – ja tak! går på gaden i på organdonationsdagen.

Vi opdaterer kortet løbende og sætter et hjerte på de byer, hvor vi har frivillige som omdeler donorkort og materiale om organdonation.

Skal din by med på kortet? Så meld dig som frivillig.

DELTAG I

+ År kampagnen

Hvert år deltager Organdonation – ja tak! i “+ År Kampagnen”, sammen med andre foreninger, ifm. Organdonationsdagen. Her opfordrer vi danskerne til at tage stilling til organdonation ved at dele billeder af transplanterede, på vores sociale medier, som viser, hvor mange år ekstra de har levet – siden de har modtaget et nyt organ.

 

Er du transplanteret, så indsend dit billede, hvor du holder et papir op foran dig som viser, hvor mange ekstra år du har levet, siden du fik et nyt organ.

 

Så deler vi dit billede i løbet af ugen op til Organdonationsdagen.

Ugens program

Organdonation – ja tak! sætter ekstra meget fokus på organdonation i ugen op til organdonationsdagen. Herunder finder du ugens program, som bliver opdateret løbende.

Program & Facebook aktiviteter

MANDAG 9. OKT
KONKURRENCE: Ved du hvor mange liv én organdonor kan redde? Gæt med og VIND vores flotte Organdonation – ja tak! mulepose.
   
TIRSDAG 10. OKT
KAMPAGNE: Vi deler filmen: “Giv livet videre”
   
ONSDAG 11. OKT
CROWDFUNDING – AUKTION: Byd på maleriet: “Livets Can Can” af Anne-Grethe Bjarup Riis på “Auktion”. Vi trækket lod blandt alle som byder minimum 250 kr. på billedet. Midlerne som doeneres til auktionen går til foreningens projekt: Feriehus til familier med organsvigt.
   
TORSDAG 12.OKT
Radio NOVA FM – AFTENKLUBBEN: Lyt med når stifter & adm. direktør i patientforeningen Lasse Heidelbach, medvirker i programmet “Aftenklubben”. Programmet handler om organdonation, og hvorfor det er så vigtigt at vi tager stilling og så skal det også handle om aktivt fravalg – og hvorfor vi bør indføre denne model i Danmark, hvor man i udgangspunktet betragtes som organdonor fra myndighedsalderen.
   
FREDAG 13.OKT
+ År kampagnen: Vi tæller sammen og viser, hvor mange år ekstra I, som deltog i kampagnen, sammenlagt har levet videre siden i fik et nyt livredene organ.
   
LØRDAG 14.OKT
Organdonationsdag 2023 – Organdonation – ja tak! omdeler donorkort i byer over hele landet fra kl. 10-14.
   
SØNDAG 15. OKT
Tak for sidst & opfølgning på Organdonationsdagen
Vi offentliggør modtageren af dette års Heroes & Stars Legat på 10.000 kr.
   
MANDAG 12. OKT
KONKURRENCE: I uge 42 afslører vi hvem der har vundet de tre muleposer i konkurrencen.

 

Se billederne fra Organdonationsdagen 2021

Tak til alle frivillige som var med til at sætte fokus på organdonation i Danmark lørdag 9. oktober 2021.

Organdonationsdagen 2019

Tak til alle frivillige som var med til at sætte fokus på organdonation i Danmark lørdag 12. oktober 2019.

Ramme-Organdonationsdag-2021-600x600dpi

Sæt rammen på dit profilbillede

Sæt “Organdonationsdag 2021” rammen på dit profilbillede på Facebook – og hjælp os med at sætte fokus på Organdonationsdagen – og få flere til at tage stilling til organdonation…

Ugens program

Organdonation – ja tak! sætter ekstra meget fokus på organdonation i ugen op til organdonationsdagen. Herunder finder du ugens program, som bliver opdateret løbende.

Program & Facebook aktiviteter

SØNDAG 3. OKT
KONKURRENCE: Gæt med og VIND 3 stk. SuperGavekort på 500 kr.
   
MANDAG 4. OKT
DEBAT: Genhør udsendelsen fra Radio Loud… Her debatteres om vi skal indføre aktivt fravalg til organdonation i Danmark. I programmet medvirker Lasse Heidelbach, fra Organdonation – ja tak, Adjunk ved Aarhus Universitet og forfatter Andreas Albertsen og Chefredaktør på den liberale netavis 180 Grader – Claes Kirkeby Theilgaard.
   
ARTIKEL: Organdonation: Det er tid til nytænkning
   
TIRSDAG 5. OKT
KAMPAGNE: Film – Giv livet videre
   
ONSDAG 6. OKT
DEBAT: DR P1 – Supertanker debatterer organdonation med aktivt fravalg
   
TORSDAG 7.OKT
FILM: Det sker ikke for os… Film om den svære samtale – filmen handler om samtalen med de pårørende ved hjernedød.
DOKUMENTAR: Gense den populære DR dokumentar “Organer for livet
   
FREDAG 8.OKT
MIN HISTORIE
   
LØRDAG 9.OKT
Organdonationsdag 2020 – Organdonation – ja tak! omdeler donorkort i hele landet fra kl. 10-14.
   
SØNDAG 10. OKT
Tak for sidst & opfølgning på Organdonationsdagen
KONKURRENCE: Sidste chance: Gæt med og VIND 3 stk. SuperGavekort på 500 kr.
   
MANDAG 12. OKT
KONKURRENCE: I uge 41 afslører vi hvem der har vundet i konkurrencen.