MENU

Det gør vi

Det gør vi

Organdonation – ja tak arbejder for at forbedre organdonation i Danmark og vilkårene for de tusindvis af danske børn, unge og voksne, som er ramt af organsvigt. Målet er redde liv, og give disse danskere en bedre tilværelse og få dem og deres familier hurtigere tilbage til livet – som ofte er sat på pause i flere år.

Se vores 7 hjertesager

Herunder kan du se, hvad Organdonation – ja tak helt konkret arbejder for.

1. at hæve donorraten i Danmark, så ventetiden på et nyt organ mindskes og så færre danskere på venteliste til et nyt organ dør af organsvigt.
 
2. at få indført ”organdonation med aktivt fravalg” i Danmark, så alle i udgangspunktet er donor fra myndighedsalderen.
 
3. at støtte og forbedre vilkårene for de 450 danske børn, unge og voksne, der grundet en kronisk livstruende sygdom, hvert år står på venteliste til et nyt organ.
 
4. at forsøde livet for disse alvorligt syge danskere og deres pårørende både før, under og efter transplantationsforløbet.
 
5. at oplyse danskerne om vigtigheden af organdonation ved at bringe nyheder og fakta om organdonation og transplantation.
 
6. at iværksætte initiativer og aktiviteter med det formål at indsamle midler til foreningens formål som beskrevet ovenfor.
 
7. på sigt, at støtte lægevidenskabelige studier og forskning samt yde tilskud til renovering og forbedring af hospitals‐ og patientfaciliteter.
 

I dag indfrier vi ikke alle ovenstående punkter, men vi arbejder benhårdt på at komme dertil. Vi går efter at blive den landsdækkende organisation, der fremmer og sætter organdonation på dagsordenen i Danmark.

Bliv medlem

Støt os med dit medlemskab, så vi kan redde LIV, forbedre organdonation i Danmark og støtte familier med organsvigt.
BLIV MEDLEM

Start din egen indsamling

Opret din egen personlige indsamling til fordel for Organdonation – ja tak’s arbejde.
START INDSAMLING