MENU

Arv og testamente

Betænk os i dit testamente

Det er lettere at oprette et testemente end de fleste går og tror og så er det gratis, når du støtter patientforeningen Organdonation – ja tak!

Hvert år arver staten mange millioner kroner, fordi der ikke er andre at give pengene til. Betænker du Organdonation – ja tak! i dit testamente sikrer du, at hele eller dele af din arv går til patientforeningens arbejde, så vi kan redde liv ved at forbedre organdonation i Danmark, reducere ventetiden på et nyt organ og yde støtte og hjælp til familier, der er hårdt ramt af kronisk og langvarig sygdom som følge af organsvigt.

Testamentet er gratis

Organdonation – ja tak! har indgået et samarbejde med den juridiske virksomhed Dokument 24. Samarbejdet sikrer, at du gratis kan oprette dit testamente, når du donerer hele eller dele af din arv til patientforeningen. I testamentet indsætter du Organdonation – ja tak som legatar, hvilket betyder, at vi udelukkende får det beløb/genstand, som du ønsker – imens resten af arven tilfalder dine arvinger.

Oprettelse af testamentet

Testamentet oprettes online på Dokument24 hjemmeside, hvor du får hjælp til at oprettet et testamente, der sikrer dig og dine arvinger. Tryk her for at oprette testamente.

Efter oprettelsen af dokumentet, fremsendes det straks på pr. e-mail. Herefter skal det skrives under foran notar eller vitterlighedsvidner. Sammen med testamentet får du tilsendt yderligere guidance til underskrift.

Har du spørgsmål til arv og testamente eller ønsker du hjælp til oprettelse af testamentet, er du velkommen til at kontakte vores samarbejdspartner til Dokument 24 på telefon 53 70 10 30. Virksomheden hjælper dig gerne, og samtalen er både gratis og uforpligtende.

Hvad sker der hvis du ikke opretter et testamente?

Hvis du ikke opretter et testamente, bliver fordelingen af din arv bestemt af arvelovens regler, og din familie inddeles herefter i arveklasser:

  • Arveklasse 1: Ægtefælle og børn
  • Arveklasse 2: Forældre, dernæst søskende og deres børn
  • Arveklasse 3: Bedsteforældre og deres børn (“fjerne” arvinger)

Arveklasserne viser, hvem der er først i rækken til at modtage din arv. Den arveafgift, der skal betales, afhænger af, hvem der modtager arven. Ægtefæller betaler 0 % i arveafgift, børn, børnebørn og forældre betaler 15 %, mens søskende, bedsteforældre og venner betaler den højeste afgift på 36,25 %.

30 % reglen – spar arveafgift, når du donere til velgørenhed

Hvis du kun har “fjerne” arvinger kan du med fordel benytte 30% reglen, hvorved arvingerne slipper for at betale arveafgift/boafgift på 36,25 % af arven. ”Fjerne” arvinger er f.eks. dine søskende, nevøer/niecer eller fjernere familie.

30% reglen kan benyttes ved at en velgørende forening betænkes i testamentet til at arve 30% af boet på betingelse af, at foreningen betaler bo- og tillægsboafgifter for de øvrige arvinger. De øvrige arvinger modtager så 70% af boet og skal ikke betale afgifter. Da velgørende organisationer ikke selv betaler bo- og tillægsboafgift, betyder det, at familien får lidt mere i arv, og samtidig bliver der et beløb til den velgørende forening, som er betænkt i testamentet.

Dine arvinger sparer altså arveafgift, og vi modtager samtidig donation af arven efter dig. Du kan læse mere om 30 % – reglen her.

Spørgsmål til arv og testamente

Har du spørgsmål til arv og testamente eller ønsker du hjælp til oprettelse af testamentet, er du velkommen til at kontakte vores samarbejdspartner til Dokument 24 på telefon 53 70 10 30. Virksomheden hjælper dig gerne, og samtalen er både gratis og uforpligtende.

Hvad bruger vi din donation til?

På vores hjemmeside kan du læse mere om Organdonation – ja tak’s arbejde og hvad vi bruger din donation til. Har du andre spørgsmål eller ønsker du at høre mere om patientforeningens arbejde, så er du også velkommen til at kontakte foreningens sekretariat på telefon 30 14 14 14 eller du kan sende en mail til os på mail@organdonation-ja-tak.dk.

Med venlig hilsen
Organdonation – ja tak!

Støt os når du tanker brændstof

Få et OK Benzin kort og støt Organdonation – ja tak! hver gang du tanker.
LÆS MERE

Støt os via din elregning

Skift til Forskel – Danmarks velgørende energiselskab – og støt Organdonation – ja tak!
LÆS MERE