MENU

Status på organdonation i Danmark

I dag deltog stifter & adm. direktør i patientforeningen Organdonation – ja tak, Lasse Heidelbach, i en times interview om organdonation med radioværten Daniel Cesar på Radio NOVA FM. Du kan høre udsendelsen i aften kl. 21.00 her på www.radioplay.dk – og fra i morgen kan udsendelsen streames som podcast, når det passer dig her på Apple Podcast…

Interviewet sker i ugen op til Organdonationsdagen, lørdag 18. oktober 2023, hvor patientforeninger og sundhedspersonale sætter fokus på organdonation.

Lasse fortæller om foreningens støttetilbud, oplysningsarbejde og det politiske arbejde for at få indført aktivt fravalg i Danmark, som har stået på i mere end 8 år, og siden han og hustuen, Karen Heidelbach, stiftede patientforeningen tilbage i 2015 – og gør op med de mange usande fordomme, som har besværliggjort indførelsen af aktivt fravalg herhjemme. 

Der bliver også talt om foreningens oversete patientgruppe og hvor stort behovet for organer i virkeligheden er – og hvad der skal til for at vi lykkedes med at få langt flere danskere til at tage til organdonation. .

Lyt med og få styr på alt om aktivt fravalg og hvorfor vi også bør indføre denne model i Danmark, det politiske billeder – og få en status på organdonation i Danmark anno 2023.