MENU

Organdonation – ja tak! ungefællesskab bliver til Vilslevgruppen

Sidste sommer deltog Amalie Vilslev i Organdonation – ja tak’s første unge Weekend, som blev en stor succes. Her mødtes unge med organsvigt og unge transplanterede fra hele landet, hvor de overnattede i et luksus-feriehus. Tanken var at de unge skulle møde ligesindede og få venskaber og minder for livet, hvilket de fik – og venskaberne blomstrede videre i foreningens lukkede Facebookgruppe, hvor de unge inviterede nye unge ombord.

Amalie satte fokus på en vigtig sag

Amalie var en af de første, som kom med i patientforeningen Organdonation – ja tak’s fællesskab for unge med organsvigt og transplanterede. Hun var med til at starte ungefællesskabet op, som ordstyrer i foreningens lukkede Facebookgruppe, og i 2020 satte hun også fokus på organdonation, da hun lavede Instagram Take Over for Organdonation – ja tak! Her gav hun et ærligt og sjældent indblik i, hvordan livet er som ung med organsvigt og som transplanteret – og satte fokus på den sag som var så vigtig for hende.

I sorg og chok

I 2020 fik Amalie nye lunger og efter at have kæmpet sig til bage til livet, så flyttede hun til København, hvor hun startede med at uddanne sig til sygeplejerske. Derfor var det også med stor sorg, at vi modtag beskeden om, at Amalie var blevet erklæret terminal og at der ikke kunne gøres mere for at stoppe afstødningen af de nye lunger. Chokket og sorgen forplantede sig også ud i Organdonation – ja tak’s ungegruppe, fordi døden pludseligt kom meget tæt på. Med ét blev alle unge i gruppen meget bevidst om, at de som unge med organsvigt og transplanterede har døden tæt inde på livet.

Amalie giver sit samtykke til Vilslevgruppen

I Amalies sidste tid, blev Organdonation – ja tak’s ungegruppe omdøbt til Vilslevgruppen for at ære Amalies minde. Initiativet til Vilslevgruppen kom fra Amalies gode veninde Karoline Gyldenstjerne, og den blev stiftet med Amalies samtykke. Amalie fortalte, at hun var glad for, at gruppen bærer hendes navn og stolt over at donationerne, som gruppen modtager, kommer til at glæde og gøre en forskel for unge, som hende selv, der er ramt af organsvigt og unge som er transplanteret. Mød Karoline der fortælle om Vilslevgruppen  I videoen herunder kan du møde patientforeningen Organdonation – ja tak’s nye ungeambassadør, Karoline Gyldenstjerne, som fortæller om Vilslevgruppen. Læs mere om Vilslevgruppen…

Æret være Amalies minde

Vi kommer til at savne Amalie i Organdonation – ja tak‘s ungegruppe, hvor hun var med til at skabe et stærkt fælleskab for unge med organsvigt og unge transplanterede. Hun var en inspiration for mange, en fighter og livsglad – også i svære tider – og vi vil komme til at savne hende, når de unge i fremtiden samles i Vilslevgruppen.

Vores tanker går til Amalies familie ✨ Æret være Amalies minde ❤️ Alt vi har er nu!
 
Organdonation – ja tak!