MENU

Vilslevgruppen

VILSLEVGRUPPEN

Vilslevgruppen er patientforeningen Organdonation – ja tak’s ungegruppe. Gruppen indsamler midler som er øremærket unge med organsvigt og unge med svære transplantationsforløb. Gruppen blev i 2022 opkaldt efter Amalie Vilslev, som blev lungetransplanteret i 2020 og erklæret terminal i 2022. I spidsen for gruppen står Organdonation – ja tak’s ungeambassadører, som alle selv er ramt af organsvigt.

VILSLEVGRUPPEN

Vilslevgruppen indsamler midler som er øremærket unge med organsvigt og unge med svære transplantationsforløb. Gruppen er stiftet i 2022 og opkaldt efter Amalie Vilslev, som blev lungetransplanteret i 2020 og erklæret terminal i 2022. I spidsen for gruppen står Organdonation – ja tak’s ungeambassadører, som alle selv er ramt af organsvigt.

STØT VILSLEVGRUPPEN

Du kan støtte Vilslevgruppen som privatperson, fond eller virksomhed via MobilePay eller ved at lave en bankoverførsel.

MobilePay

723 900

Spar Nord Bank

9280 1940478533

Reg. nr. Kontonr.

Støt Vilslevgruppen via formularen

– og få 26% i skattefradrag på din donation.

MobilePay

723 900

Spar Nord Bank

OM VILSLEVGRUPPEN

Om Amalie Vilslev

Vilslevgruppen er patientforeningen Organdonation – ja tak’s ungegruppe. Gruppen blev i 2022 opkaldt efter Amalie Vilslev, som var en af de første unge, som indgik i Organdonation – ja tak’s fællesskab for unge med organsvigt og unge transplanterede. Her var hun med til at starte fællesskabet op og deltager i patientforeningens første Unge Weekend i 2021, som blev en stor succes.

Initiativet til at omdøbe ungegruppen kom fra Amalies gode veninde Karoline Gyldenstjerne, som kontaktede Organdonation – ja tak, da Amalie blev erklæret terminal i 2022. I dag er Karoline ungeambassadør for Organdonation – ja tak! og står i spidsen for Vilslevgruppen, sammen med andre unge, som er ramt af organsvigt.

Amalie har fortalt, at hun er glad for at gruppen bærer hendes navn og at donationerne, som gruppen modtager, kommer til at glæde og gøre en forskel for unge med organsvigt og unge som er transplanteret.

Unge-Weekend-Organdonation-ja-tak!

Formål

Vilslevgruppen ønsker at forbedre og forsøde tilværelsen for unge før under og efter et transplantationsforløb. Den bærer Amalie Vilslevs navn, fordi de unge i Organdonation -ja tak’s ungegruppe for alvor blev samlet, i ønsket om at kunne facilitere gode oplevelser for Amalie i hendes sidste tid. Ungeambassadørerne, som selv lever med organsvigt eller er transplanteret, arbejder brændende kunne finansiere gode oplevelser for de uge, når sygdommen får overtaget. Gruppen finansiere bl.a. professionel krisehjælp til unge med organsvigt og indsamler midler til så de unge kan støtte hinanden, selv når livet viser sig fra sin mørkeste side.

Amalie-Vilslev-Vilslevgruppen-Facebook

Kom med i et stærkt fælleskab

Kom med i Vilslevgruppen på Facebook og blive en del af Organdonation – ja tak’s stærke ungefællesskab.

Den lukkede Facebook-gruppe unge mellem 15-30 år, som står på ventelisten til et nyt organ eller lever med alvorlig kronisk sygdom, som følge af organsvigt.

Her kan du som ung indgå i et trygt fællesskab og netværk for unge i Danmark, som hjælper og støtter hinanden gennem svære sygdomsforløb med organsvigt, ved at dele erfaringer med andre ligesindede unge.

I gruppen deler Organdonation – ja tak! også opslag med patientforeningens aktiviteter og støttetilbud til unge, som fx. Unge Weekend, online netværksgrupper og arrangementer, hvor du som ung kan møde ligesindede.

Amalie-Vilslev-&-Karoline-Gyldenstjerne

Hvem kan søge om støtte?

Donationer til Vilslevgruppen går til patientforeningen Organdonation – ja tak! som øremærker de indsamlede midler til unge med organsvigt og unge transplanterede.
De indsamlede midler går ubeskåret til at realisere støttetilbud og aktiviteter for de unge.

For at være medlem af Vilslevgruppen, og kunne modtage støtte fra gruppen, skal du være mellem 15-30 år og enten transplanteret eller leve med organsvigt. Derudover skal du have et aktivt ungdomsmedlemskab i Organdonation – ja tak.

Det vil betyde alt i verden, hvis I vil støtte og hjælpe med at dele Vilslevgruppens eksistens, så ingen unge med organsvigt i Danmark skal føle sig alene med sygdommen.

MØD UNGE AMBASSADØRERNE

Herunder kan du møde Organdonation – ja tak’s ungeambassadører, der står i spidsen for Vilslevgruppen.

TEGN MEDLEMSKAB

For at være med i Vilslevgruppen, og kunne modtage støtte fra gruppen, skal man være mellem 15-30 år og enten transplanteret eller leve med organsvigt.

Ungdomsmedlemskab kun 200 kr./år

For at kunne nyde godt at Vilslevgruppens indsamlede midler, og benytte sig af Organdonation – ja tak’s støttetilbud til unge med organsvigt, skal du have et aktivt Ungdomsmedlemskab i patientforeningen Organdonation – ja tak!

ANSØG OM STØTTE

Som ung med organsvigt eller som ung transplanteret kan du ansøge Vilslevgruppen om støtte. Det kan være støtte ifm. indlæggelser eller du kan søge om støtte der kan forbedre din hverdag med organsvigt.

    Diagnose*

    TAK TIL VORES SAMARBEJDSPARTNERE