MENU

20. maj 2020 indfører England organdonation med aktivt fravalg

20. maj 2020 indføres organdonation med aktivt fravalg i England. Dermed er man i udgangspunktet organdonor fra man fylder 18 år i 23 europæiske og nordiske lande.

Herhjemme mangler der fortsat handling fra vores politikere, som stadig ikke er lykkedes med tiltag som løser donormanglen i Danmark, hvilket gennem de seneste 20 år har kostet unødvendigt mange danskere livet og trækker alvorlige kroniske sygdomsforløb i langdrag.

STATUS PÅ VORES HJERTESAG

Organdonation – ja tak! arbejder for at forbedre organdonation i Danmark og vilkårene for de patienter og deres familier som rammes af organsvigt. At få indført samme organdonationsmodel som I England er en af vores hjertesager. Derfor er vi er løbende i dialog med vores politikere på Christiansborg, søger indflydelse og oplyser befolkningen samt beslutningstagerne i Danmark om fordelene ved organdonation med aktivt fravalg. 

Næste skridt er, at afholde en eksperthøring på Christiansborg, hvor vi, og en række uvildige eksperter, vil fortælle om fordelene ved organdonation med aktivt fravalg, således at vores politikere i sidste ende kan træffe en kvalificeret beslutning på et oplyst grundlag.   

AKTIVT FRAVALG

Du kan læse mere om organdonation med aktivt fravalg på vores hjemmeside, hvor du også kan se et kort over donorsystemerne i de forskellige lande i Europa.

MAX & KEIRA’S LAW

Læs hvorfor den nye organdonationslov i England hedder Max & Keira’s Law…

FAKTA

■ et STORT flertal af danskerne går ind for automatisk organdonation

■ automatisk organdonation redder LIV

■ automatisk organdonation får flere til at tage stilling

■ 23 lande i Europa har valgt at indføre organdonation med aktivt fravalg

KILDE: Sky News