MENU

Tanja

Til minde om Tanja Ravnholt som reddede 7 liv

Af:  Jakob Vibild |  Foto & Video: Privat / Kontra Agency  |  Copyright ©2019

Tanja, som var mor og min kæreste, blev kun 31 år. Hun døde på tragisk vis i Spanien 12. april 2019, hvor hun var på træningslejr med hendes klub Hvidovre Atletik. Jeg fortæller hendes historie i respekt for hende. Vi havde talt om organdonation og Tanja var 100% sikker i sin sag – hun ville redde andres liv, hvis der skulle ske hende noget. Hvad jeg aldrig havde forestillet mig var, at det skulle vise sig at blive aktuelt.

Jeg har altid været i tvivl om det med organdonation, men noget af det som min kæreste Tanja Ravnholts død medførte, var en afklaring i forhold til spørgsmålet om organdonation.

Det stod klart ganske få dage efter at vi (Tanjas mor og jeg – hendes kæreste) var kommet hjem fra Spanien, hvor vi havde befundet os i knap to døgn op til påske for at hente Tanja hjem.

Heldigvis havde Tanja og jeg talt emnet organdonation igennem mange gange – måske p.g.a. at Tanjas yngre bror Thomas døde 2,5 år forinden. Jeg vidste altså, at Tanja var 100% for fuld organdonation.

Det havde altid været mig der var den tvivlende i det spørgsmål og jeg tør i dag slet ikke tænke på hvilken smertefuld situation – oveni alt andet – Tanja ville have stået i, havde vores roller været ombyttede. Hvordan ville hun besvare spørgsmålet på mine vegne?

Tag stilling for dine pårørendes skyld

Om man er for eller imod organdonation er en personlig sag – og det skal ingen blande sig i. Men man kan dårligt være imod, at det må være besværet værd, at bruge 5 minutter på at tage stilling og melde sin holdning til donorregistret.

For at sætte tingene lidt på spidsen, og forhåbentlig skubbe til dig, der endnu ikke har tilmeldt din holdning, så har jeg lavet denne video, som i grove træk beskriver det vi oplevede i Alicante omkring organdonation. Budskabet er ganske enkelt, at livet er dyrebart og skrøbeligt – det har jeg erfaret på den værst tænkelige måde. Jeg ved om nogen, at ingen ved hvad i morgen bringer – og derfor opfordrer jeg dig til at tage stilling til organdonation på www.sundhed.dk – for dine pårørendes skyld, så de ikke skal stå med beslutningen for dig, hvis dit liv pludseligt skulle tage en uventet drejning.

Tak for din tid.
Jakob Vibild

Tanja Ravnholt Prisen

Tanja Ravholt levede og åndede for atletikken. Inden hendes død, nåede hun imidlertid i kraft af sit enestående drive at iværksætte en lang række holdbare forandringsprocesser i Dansk Atletik Forbund, hvor hun havde siddet i bestyrelsen, og sidenhen var blevet ansat. Dette arbejde har medført at Dansk Atletik Forbund har etableret en lederuddannelse i hendes navn “Tanja Ravnholt Leadership Academy”.

For at ære Tanjas minde og hendes passion for atletikken har jeg oprettet “Tanja Ravnholt Prisen”, som skal støtte op om dette initiativ ved årligt at udlodde en portion penge til en eller flere unge i atletikverdenen der har udvist den rette ånd og ledelsestalent.

Du kan læse mere om “Tanja Ravnholt Prisen” her på www.tanjaravnholtprisen.dk. Ønsker du at støtte prisen direkte, kan dette ske med et valgfrti beløb via MobilePay til nummeret 580045.

– Jakob Vibild

Bliv medlem

Støt os med dit medlemskab, så vi kan redde LIV, forbedre organdonation i Danmark og støtte familier med organsvigt.
BLIV MEDLEM

Årsberetning 2022

Læs om hvordan vi støtter familier med organsvigt og om vores arbejde for at forbedre organdonation i Danmark.
LÆS MERE