MENU

Nyt kriterie forventes at give op til 40% flere organer til transplantation

I dag kan der doneres organer fra personer som erklæres for hjernedød, men til efteråret indføres hjertedødskriteriet i Danmark.

Dette vil bl.a. komme Nanna Høeg Carton til gode. Hun står på ventelisten til en ny nyre for anden gang, hvilket endnu en gang har sat hendes liv på pause på ubestemt tid.

Hjertedødskriteriet et indført i række andre europæiske lande – og det ventes at kunne øge antallet af organer til transplantation med op til 40%.

Det er fantastisk, at vi nu også langt om længe får indført hjertedødskriteriet i Danmark – det kommer helt sikkert til at få stor betydning for vores patientgrupper, som venter på et nyt organ.” – siger Lasse Heidelbach, som er stifter & adm. direktør i patientforeningen Organdonation – ja tak!

Se indslaget her i DR Nyheder, hvor Nanna facetimer med sin familie, som er taget på ☀️ sommerferie uden hende, fordi hun står på ventelisten til et nyt organ.

SE INDSLAGET (09:24)
Du kan se indslaget i DR NYHEDER her…

Hjertedødskriteriet et indført i række andre europæiske lande – og det ventes at kunne øge antallet af organer til transplantation med op til 40%.

“Det er fantastisk, at vi nu også langt om længe får indført hjertedødskriteriet i Danmark – det kommer helt sikkert til at få stor betydning for vores patientgrupper, som venter på et nyt organ.” – siger Lasse Heidelbach, som er stifter & adm. direktør i patientforeningen Organdonation – ja tak!

TA’ STILLING

Har du ikke taget stilling til organdonation, så husk at du kan gøre det her på www.redliv.nu