MENU

Tak for et godt møde til Alternativet

Patientforeningen Organdonation – ja tak! mødes løbende med alle partierne på Christiansborg. Her drøfter vi med politikerne, hvordan vi forbedrer organdonation i Danmark, redder LIV og hvordan vi kan forbedrer livet for vores patientgruppe samt oplyser om, hvordan med med fordel kan indføre organdonation med aktivt fravalg. Målet er at sætte mere fokus på organdonation og at skabe en mere nuanceret organdonationsdebat i Danmark samt at sikre, at vores politikere træffer beslutning på et oplyst grundlag.   
 
Denne gang mødtes vi med Torsten Gejl fra Alternativet
Vi fik drøftet en række tiltag, som let vil kunne implementeres, og som vil sikre, at langt flere danskere får taget stilling til organdonation.
 
Vi fik også talt om rehabilitering af transplanterede patinter og den manglende fokus på og  hjælp til patienter med organsvigt og deres familier, som ofte har svært ved at få støtte fra kommunen, når et familiemedlem rammes af livstruende sygdom, som følge af organsvigt.
 
Sidst men ikke mindst fik vi talt om, hvordan vi med fordel også kan indføre automatisk organdonation fra myndighedsalderen i Danmark – lige som man har gjort det i 23 andre europæiske og nordiske lande. Helt specifikt fortalte vi om det aktive fravalg og den “soft-opt-out” model, som man har indførte i mange af de lande, som vi normalt sammenligner os med – og som netop sikrer, at der aldrig kan være tale om tvang, men som tvært imod øger vished om, borgernes ønske ift. organdonation, da modelen medvirker til, at flere borgere tager aktivt stilling til organdonation.
 

Endnu en gang tak for mødet til Torsten Gejl og Alternativet – vi er galde for, at vi kunne komme med ny viden om organdonation med aktivt fravalg og at Alternativet var positive stemt overfor vores forslag og idéer til, hvordan vi sammen kan forbedre organdonation i Danmark.

LÆS OGSÅ
Møde med Venstre – Sådan forbedrer vi organdonation i Danmark

 
Vi glæder os til møderne med de øvrige partier og deres sundhedsordfører.
Organdonation – ja tak!