MENU

Første Organdonationsdag i Danmark

LANDSDÆKKENDE KAMPAGNE

Lørdag 8. oktober afholdes den Europæiske Organdonationsdag for første gang i Danmark – og Organdonation – ja tak! skal naturligvis på gaden i den anledning.

Hovedbudskabet bliver formodet samtykke, når vi skal på gaden, imens vi resten af uge 40 sætter fokus på Organdonations – ja tak! øvrige hjertesager.

Her kan du møde os

Her kan du se, hvor Organdonation – ja tak! er på gaden lørdag 8. oktober 2016. Vi glæder os til at møde dig på gaden til en snak om organdonation i Danmark og så samler vi underskrifter ind for formodet samtykke i Danmark. Vi ses…

FAKTA OM ORANDONATIONSDAGEN
Lørdag d. 8. oktober 2016 afholdes den Europæiske Organdonationsdag for første gang i Danmark. Danmark er således et af de sidste lande i europa, der officielt markerer og tager denne dag til sig. Den Europæiske Organdonationsdag (EODD – European Organ Donation Day), blev afholdt første gang i 1996 i Geneve i Schweiz – og fra 1998 har Europarådet stået for (EODD), som siden da er blevet afholdt i hele europa, med et nyt værtsland i spidsen hvert år. Værtlandet for EODD 2016 er i øvrigt Tyrkiet.

Tilbageblik

Se billederne fra Organdonationsdagen her, hvor Organdonation – ja tak og 80 frivillige gik på gaden sammen i 21 danske byer. Se også Organdonation – ja tak’s medvirken i diverse medier længere nede på siden.

TV2 Nyhederne - Bør vi indføre formodet samtykke i Danmark - Organdonation - ja tak!

Organdonation – ja tak arbejder for at forbedre organdonation i DANMARK. Bl.a. arbejder vi målrettet på at få indført formodet samtykke, således at man automatisk er organdonor, når man fylder 18 år. Se med her hvor Sundhedsminiester Sophie Løhde og Organdonation – ja tak’s medstifter Karen Heidelbach medvirker i indsalget om formodet samtykke.

TV2 Go' Morgen Danmark - Organdonation - ja tak!

Organdonation – ja tak’s medstifter, Karen Heidelbach medvirkede sammen med hendes datter Esther i Go’morgen og Go’aften Danmark, i anledningen af Organdonationsdagen 2016.

P4 Nordjylland - Formodet samtykke - Organdonation - ja tak!

På organdoantionsdagen medvirkede Lasse Heidelbach, som er stifter og formand af Organdonation – ja tak på P4 Weekend, inden han og 80 frivillige gik på gaden i 21 danske byer for at forbedre organdonation i Danmark!! Hør hele interviewet her… Når DR P4 Nordjylland og værten Jesper Knox sætter fokus på organdonation… Det handler om Organdonation, Næstekærlighed, Formodet samtykke og om hvordan det står til med organdonation i DANMARK.