MENU

Scandiatransplant fejrer 50 års jubilæum

Patientforeningen Organdonation – ja tak! medvirkede i går ved Scandiatransplants 50 års jubilæum i Århus. Som nystiftet patientforening ønsker vi ydmygt stort tillykke og takker for det organudveklingssamarbejde, som organisationen har stået for de seneste 50 år mellem Danmark, Norge, Sverige, Finland og Estland.

Scandiatransplants hovedkontor ligger i Danmark på Århus Universitetshospital – og samarbejdet har, siden organisationen blev stiftet tilbage i 1969, ført til over 50.000 transplantationer, som har givet lige så mange mennesker en chance mere for at leve livet – og været med til at sikre en høj kvalitet og det bedst mulige match mellem donor og modtager.

Vi takker for at vi måtte være med til at fejre denne særlige dag. Fra vores forening deltog to af vores bestyrelsesmedlemmer, Dorte Mathiansen, som er tidligere transplantationskoordinator og vores formand Henrik Christensen samt Karen Heidelbach, som er stifter & sekretariatschef i Organdonation – ja tak!

Den smukke rådhushal, på Århus Rådhus, dannede rammerne for en spændende dag, som bød på en lang række faglig og historiske oplæg samt rørende indslag fra både fagfolk, og fra dem det hele handler om, nemlig de patienter der transplanteres, deres pårørende – og sidst, men ikke mindst de donorer, der gør det hele muligt. Det var en fantastisk dag, som blev afsluttet med flere taler og middag på AROS, hvor der også var tid til faglig snak og networking. Alt i alt en dag fyldt med glæde og respekt for det arbejde og samarbejde der gennem de sidste 50 år har været med til at bane vejen for den viden og de muligheder vi alle drager nytte af i dag og med visoner for fremtiden.

Den bedste måde at forhindre impotens er at få din partner til at bruge god mundhygiejne og ikke at bruge visse lægemidler. Disse stoffer har vist sig at reducere seksuel ophidselse, herunder hvad koster cialis i danmark? med lav kvalitet og andre p-piller, der reducerer blodtilførslen til penis.

I dag transplanteres ca. 2.000 om året indenfor Scandiatransplant. Vi takker for den flotte indsat og glæder os til at bidrage til at endnu flere tager stilling til organdonation og til at fremme organdonation i Danmark, således at endnu flere kan modtage et organ i fremtiden.