MENU

Feriehus til familier med organsvigt & transplanterede

Billederne er lånt fra et hus magen til. Så snart vi får indrettet Organdonation – ja tak’s feriehus får vi taget nye billeder.

Feriehus til familier med organsvigt & transplanterede

Organdonation – ja tak’s feriehus udlånes til foreningens medlemmer, og fortrinsvis til familier, hvor et barn, en ung eller en forældre er ramt af organsvigt eller svære transplantationsforløb.

FAMILIEMEDLEMSKAB

For at kunne låne feriehuset skal du have et aktivt Familiemedlemskab i patientforeningen Organdonation – ja tak!

Bemærk, at familier hvor et barn, en ung eller voksen er ramt af organsvigt, har fortrinsret til at låne feriehuset.

PRATISK INFO OM FERIEHUSET

Inden du ansøger om at låne feriehuset er det vigtigt, at du har læst nedenstående information.

FORMÅL

Patientforeningen Organdonation – ja tak! tilbyder et rekreativt ophold til familier, hvor børn, unge eller voksne er ramt af organsvigt eller svære transplantationsforløb.

Vi ved at mange i vores patientgruppe har begrænsede muligheder for at rejse og tage på ferie – og vi er derfor glade for at kunne tilbyde familierne dette særlig fristed, hvor de kan finde ro og få ladet mentalt op ved at komme væk hjemmefra og væk fra hverdagen med sygdom.

FACILITETER

Feriehuset ligger ved Bønnerup Strand på Djursland og er opført i 2024. Huset har plads til 16 overnattende gæster fordelt på 7 soveværelser. Derudover har feriehuset et stort køkken/alrum og stue, et aktivitetsrum og to badeværelser, hvor det ene har brus og det andet har spa og sauna. Udenfor er der en stor hyggelig terrasse og en stor have med plads til boldspil og leg.

DET ER IKKE TILLADT

At udlåne feriehuset til anden side
At ryge i feriehuset
At medbringe husdyr* i feriehuset

SÅDAN ANSØGER I

Vi åbner for ansøgninger til feriehuset to gange om året, hvor foreningens medlemmer kan book feriehuset.

1. MAJ 2024 – 20. MAJ 2024
1. OKT 2024 – 31. OKT 2024
1. MAR 2025 – 31. MAR 2025
   

I ansøger om at låne feriehuset ved at udfylde formularen nederst på siden.

FORTRINSRET

Ønsker flere familier de samme uger i feriehuset, trækker vi lod. Familier med organsvigt eller transplanterede har fortrinsret til at låne feriehuset. Dette gælder også i ferieperioder og perioder ifm. helligdage.

PERIODE

Feriehuset kan bookes en weekend, en forlænget weekend eller en hel uge. Der er som udgangspunkt skiftedag på fredage, men der kan tages hensyn til helligdage.

Ved lån af huset i en uge, får I adgang til huset fredag eftermiddag, og det skal forlades igen fredag formiddag.

Ved lån af huset i en weekend, får I adgang  til feriehuset fredag eftermiddag, og det skal forlades igen søndag aften.

PRISER

Det koster 1.000 kr. for en weekend eller 2.800 kr. for en uge, at låne vores feriehuset. Det er muligt at søge om ophold i en forlænget weekend med ankomst fredag. For ekstra nætter betales 450 kr.

NÆRMESTE HOSPITAL

For patienter med behov for adgang til hospital/dialyse, så findes nærmeste hospital/dialyseklinik her:
Regionshospitalet Randers (54 km)
Aarhus Universitetshospital (64 km)

TRANSPORT

Kommer I fra Sjælland, så er den letteste vej til Djursland med færgen fra Sjællands Odde til enten Århus eller Ebeltoft. 8 måneder om året kan I seje fra Odden til Ebeltoft. Book færgebillet…

SPØRGSMÅL

Har I spørgsmål til lån af feriehuset, så er I velkommen til at ringe til os på telefon 30 14 14 14.

Vi glæder os til at modtage jeres ansøgning og vender typisk tilbage med svar på jeres ansøgning inden for et par uger.

* Husdyr er forbudt i feriehuset, med undtagelse af små allergivenlige hundereacer. Dette er vigtigt at respektere, da indeklimaet er afgørende for gæster med nedsat lungefunktion eller som lever i isolation.

OBS: I sommeren 2024 udlånes feriehuset kommercielt fra og med uge 27 til og med uge 32. Dette for at foreningen kan sikre driften af feriehuset og for at vi kan tilbyde feriehuset billigt til foreningens medlemmer.

ANSØG OM AT LÅNE FERIEHUSET

For at låne Organdonation – ja tak’s feriehus, beder vi dig udfylde denne formular til registrering i vores system. Oplysningerne vil blive brugt til sagsbehandling samt overblik over foreningens ydelser til familier med organsvigt/transplanterede, og til intern revision samt afrapportering overfor fonde.


  Det er vigtigt, at du oplyse den e-mail du har brugt til at tegne dit Familiemedlemskab med, så vi kan se om du har et aktivt medlemskab.

  Beskriv sygdomsforløbet*

  Oplys årstal for hvornår organsvigt/sygdommen ramte jeres familie og evt. årstal for transplantation samt hvad status er i dag. Er du medlem af foreningen uden at være ramt af organsvigt eller transplanteret, men fordi du ønsker at støtte vores arbejde, så skriv: "Jeg støtter den gode sag".


  Skriv hvornår I ønsker at låne feriehuset. HUSK at skrive til og fra dato med start en fredag. Skriv gerne flere ønsker fx: 2/2-4/2 2024 eller 3/5-10/5 2024. Skriver I flere perioder på, så husk at skrive dem i den prioriterede rækkefølge, så den periode I ønsker jer mest skrives som den første osv.


  Oplys hvor mange voksne som gæster feriehuset (18 - 99 år)


  Oplys hvor mange børn som gæster feriehuset (0 - 18 år)

  TAK FOR STØTTEN TIL

  FONDE

  TAK FOR STØTTEN TIL

  VIRKSOMHEDER