MENU

Organdonation – og behovet for en ny model

Organdonation – ja tak! har været nede hos Aarhus Universitetsforlag, for at hente 50 eksemplarer af den nye bog: “Organdonation – og behovet for en ny model”. Bogen konkluderer, at organdonation med aktivt fravalg redder LIV – og at vi også kan indføre automatisk organdonation på etisk forsvarligvis i Danmark – lige som man har indført det i 22 andre lande i Europa.

Når bogen udkommer 3. september 2020, tager vi til Christiansborg og afleverer den til alle politikerne i Sundheds- & Ældreudvalget, som vi håber vil tage sig tid til at læse bogen. Bagefter går turen til Sundhedsstyrelsen, hvor vi afleverer den til Søren Brostrøm og andre relevante medarbejdere. 

Bogens betydning

Lasse Heidelbach, som er stifter og adm. direktør i patientforeningen Organdonation – ja tak! fortæller her, hvad han tror bogen får af betydning.

Det er den første bog på dansk, som diskuterer alternativerne til den nuværende donorsystem og det er vores forhåbning, at den kan være med til at skabe en mere nuanceret organdonationsdebat i Danmark.”Vi håber, at bogen kan hjælpe til med at gøre op med de kedelig udsagn om tvang og statskannibalisme, som både politikere og Det Etiske Råd har brugt som argumenter imod et nyt donorsystem, hvor alle i udgangspunktet regnes for at være organdonor – og at den i sidste ende kan være med til at sikre, at vores politikere træffer beslutning om organdonation på et mere oplyst grundlag i fremtiden.

Vi har gennem de seneste 5 år talt med en del politikere på Christiansborg, sat dagordenen og fulgt debatten nøje, og har også i forbindelse med vores borgerforslag: “Automatisk organdonation fra man fylder 18 år”, erfaret, at vores politikere mangler indsigt og viden om organdonation med aktivt fravalg. Det håber vi , at bogen kan være med til at lave om på og at vores politikere i Sundheds- & Ældreudvalget på Christiansborg, vil bruge tid på at læse bogen, da det handler om at vi kan redde menneskeliv” – slutter han.

Om forfatteren

Forfatteren af bogen er Andreas Albertsen, som er ph.d og ansat som postdoc ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet. Han forsker blandt andet i sundhedspolitik og organmangel – og har bl.a. forsket i Sundhed & sygdom, medicinsk etik – og har endvidere stået for et tre-årigt projekt om etikken ved organdonation.

KØB BOGEN

Bogen udkommer 3. september 2020 – men du kan allerede nu køb (forudbestille) den her i Organdonation – ja tak’s webshop…

PRIS: 199 kr.