MENU

Hjertets vej – Fransk film om organdonation

Organdonation – ja tak har været til snigpremiere i Biffen i Nordkraft i Aalborg, hvor vi har set den franske film ‘Réparer les vivants’, som på dansk betyder “Reparer de levende”, men som har fået den danske titel ‘Hjertets vej’.

I filmen møder vi 2 hovedpersoner. Den ene er surferen Simon, som i starten af filmen kommer ud for en fatal ulykke, hvorefter han ligges i kunstigt koma – og den anden hovedperson er Claire, der er mor til to, og klar til at modtage det hjerte, der kan give hende livet tilbage. ‘Hjertets vej’ er en hård og smuk fortælling om både håb og tragedie. Filmen skildrer begge sider af organdonation, set fra donor og modtagers, side og den rejser de mange spørgsmål og etiske overvejelser, som familier står overfor, når organsvigt og organdonation pludseligt dukker op i deres hverdag, hvor man er tvunget til at træffe beslutninger og forholde sig til livets helt store spørgsmål.

IMDB har givet ‘Hjertets vej’ 7,3
En flot karakter – som filmen ikke alene får, fordi den tager et vigtigt emne op, men som den helt sikkert også får, fordi den på billedsiden fra start til slut er mesterligt sammensat. Det oplever man straks, når filmen starter ved daggry, hvor tre unge surfere styrer igennem de brusende bølger ud for Le Havre. En indledningsscene så flot instrueret og filmet, at man aldrig glemmer den.

Præmiere i Danmark
Vi glæder os til at ‘Hjertets vej’ får præmier i de danske biografer 22. juni 2017 – og håber at filmen vil bidrage mærkbart og positivt til organdonation i Danmark. Filmen kommer til at gå i de mindre og alternative biografer i de større byer.

Højaktuel i Frankrig
‘Hjertets vej’ har været højaktuel, da den ramte de franske biografer 2. november 2016, fordi man i Frankrig netop stod overfor at skulle indføre formodet samtykke 1. januar 2017. Formodet samtykke betyder, at man automatisk er organdonor – og at man i stedet for at melde sig til, som organdonor, skal melde sig fra, hvis ikke man ønsker at være organdonor.

Formodet samtykke i Danmark
Organdonation – ja tak arbejder for at forbedre organdonation for os alle sammen i Danmark, fordi Danmark er det ringeste land til organdonation i Norden og i europæiske sammenhæng indtager vi en bundplacering. Blandt andet arbejder vi på at få indført formodet samtykke i Danmark. Er du enig? Så skriv under her… Hvis du også mener, at man automatisk bør være organdonor, når man fylder 18 år.