MENU

Få sundhedskortet på mobilen

Fra i dag kan du hente appen “Sundhedskortet” og dermed få det velkendte gule sundhedskort som app på mobiltelefonen. Appen fungerer som et gyldigt sundhedskort og giver adgang til offentlige sundhedsydelser. Har du børn du også automatisk kunne se deres sundhedskort i appen – og du har således alle Sundhedskort samlet et sted.

Sundhedskort-appen lanceres præcis 50 år efter, at det ved lov blev besluttet, at danskerne skulle medbringe et bevis for retten til at modtage offentlige sundhedsydelser.

Tag stilling til organdonation

I appen bliver borgerne, ved første login, spurgt om de ønsker at tage stilling til organdonation, hvilket glæder Lasse Heidelbach, som er stifter og adm. direktør i patientforeningen Organdonation – ja tak! “Vi håber naturligvis, at det få langt flere danskere til at registrere deres holdning til organdonation. Derudover vil appen gøre livet lettere for mange af vores patienter med organsvigt, som bruger en stor del af deres liv på hospitalet og går en del til lægen eller henter medicin på apoteket – og her er det smart, at man altid har sit sundhedskort med på farten, så længe man husker sin smartphone.” 

Organdonation – ja tak! har været i dialog med Digitaliseringsstyrelsen, som har udviklet sundhedskort appen – og vi har flere konkrete forslag til, hvordan funktionerne omkring organdonation, i sundhedskort appen, kan forbedres væsentligt. Disse forbedringer tager vi bl.a. med til sundhedsordførerne på Christiansborg, når vi løbende mødes med dem. “Det er fantastisk, at alle borgere spørges om de vil tage stilling til organdonation, ved første login i appen, men vi ved også at mange vil springe denne besked over. Derfor foreslår vi, at man udvikler muligheden for at tage stilling til organdonation direkte i appen. På den måde slipper borgeren for et ekstra login på www.sundhed.dk – og de vil til enhver tid let kunne se, om de har taget stilling til organdonation direkte i sundhedskort appen. Derudover har vi foreslået, at man laver en integration mellem sundhedskort appen og Donorregistret, så man kan blive ved med at påminde de borgere, som ikke har taget stilling til organdonation, om at de skal huske at tage stilling til organdonation. Denne besked kan således blive ved med at dukke op med et fast interval hos borgere, som endnu ikke har taget stilling til organdonation – imens man kan undgå at forstyrre de borgere, som allerede har taget stilling.” – siger Lasse Heidelbach. 

Ambitiøse mål for organdonation i Danmark

Patientforeningen Organdonation – ja tak! har sat sig som mål, at 50% af danskerne skal have taget aktivt stilling til organdonation ved indgangen til 2024. Det er et meget ambitiøst mål, da kun 24% af danskerne, over 15 år, har registreret deres holdning til organdonation i Donorregistret. “Vi savner at vi i Danmark sætter ambitiøse mål for organdonation – derfor forslår vi også, at man fra politisk side bør sætte mål om, at Danmark skal være det land i Europa, hvor flest borgere har taget aktivt stilling til organdonation.” – slutter Lasse Heidelbach.

Tag stilling

Har du ikke fået taget stilling til organdonation, så husk at du kan gøre det her på www.redliv.nu eller at du nu også kan benytte linket i sundhedskort appen.  

Hent appen her

Ved at downloade ”Sundhedskortet” i App Store eller Play Store kan du få det velkendte gule sundhedskort som app på din mobil, så du altid har dit sundhedskort lige ved hånden. Hvis du har børn, kan du automatisk se dine børns sundhedskort i appen.

APP STORE (Apple)
Hent appen til din iPhone/iPad her…

GOOGLE PLAY (Android)
Hent appen til din Android smartphone/tablet her…

Foto: Digitaliseringsstyrelsen