MENU

Vilslevgruppen bliver en selvstændig forening

Det er med stor glæde at Organdonation – ja tak! og Vilslevgruppen kan meddele, at Vilslevgruppen fra 1. januar 2024 bliver en selvstændig forening.

Vilslevgruppen har siden sensommeren 2022 etableret en række nye støttetilbud til unge med organsvigt og stået for driften af disse, som en del af Organdonation – ja tak’s ungegruppe. Det har været et succesfuldt samarbejde, hvor de unge virkelig er lykkedes med at sætte fokus på de behov som unge med organsvigt har.

Fokusset på unge er fortsat et centralt område for begge foreninger og vi glæder os til at følge og, også fremadrettet, støtte hinanden i at forbedre disse forhold.

For yderligere spørgsmål er I velkomne til at kontakte Lasse Heidelbach, stifter og adm. direktør af patientforeningen Organdonation – ja tak! og Karoline Gyldenstjerne Pape, medstifter af Vilslevgruppen.

Hvad er grunden til at Vilslevgruppen ikke forbliver en del af Organdonation – ja tak?

De unge, som står i spidsen af Vilslevgruppen, har gjort et stort og flot stykke arbejde med at sætte fokus på unge, der er ramt af organsvigt og transplanterede. De har lyst til at prøve kræfter med Vilslevgruppen, som en selvstændig forening der udelukkende støtter og henvender sig til de unge“. – udtaler Lasse Heidelbach, som er stifter og adm. direktør i patientforeningen.

Kunne de ikke bare fortsætte med at gøre det som en del af Organdonation – ja tak?

For de unge, der står i spidsen af Vilslevgruppen, og for driften af Vilslevgruppen, har det fra starten været et ønske at eksistere som en selvstændig forening og gruppe for de unge.

Det er derfor en helt naturlig udvikling vi ser. Man skal huske på at Vilslevgruppen på et års tid har gennemgået en enorm transformation, som vi kun har været glade for at kunne hjælpe dem i gang med og bidrage til.

I dag har de unge lyst til at stå på egne ben og udelukkende arbejde med ungesegmentet, hvilket vi har den største respekt for. De har et selvstændigt drive, som vi synes er fantastisk, og det skal de have lov at slippe løs, så vi i fremtiden, i et fortsat godt samarbejde og hver for sig, kan gøre vores til at støtte unge som er ramt af organsvigt og svære transplantationsforløb“. – udtaler Lasse Heidelbach, som er stifter og adm. direktør i patientforeningen.

I fremtiden vil patientforeningen Organdonation – ja tak! fortsat arbejde for at støtte børn, unge og voksne, der rammes af organsvigt og svære transplantationsforløb. Foreningen vil derfor også fortsat have sin egen ungegruppe og ungenetværk lige som støttetilbuddene til de unge, som fx Unge Weekend, samtaletilbud og rådgivning og legater bestå.