MENU

Protektor

Protektor

Walter Trout er en amerikansk bluesguitarist. I 2014 lå han for døden, men i sidste øjeblik redder en levertransplantation Walter’s liv. Walter er gift med danske Marie Trout og sammen har de 3 skønne drenge. Han rejser verden rundt med sin musik og er en aktiv fortaler for organdonation i flere lande, også i Danmark, hvor han og Marie er protektor for Organdonation – ja tak.

Walter's historie

Skrevet af Marie Trout

Ingen tænker på organdonation i deres daglige tilværelse. Det gjorde vores familie bestående af Walter, mig selv og vore tre sønner heller ikke. Men det ændrede sig, da Walter blev alvorligt syg i 2013. Vi fik at vide, at han godt kunne helbredes, men at han blev nødt til at få en lever transplantation for at overleve. Så blev emnet organdonation pludselig alvor!

Vi fandt ud af, at det slet ikke var givet, at et organ ville kunne findes i tide, da der er alt for få, der har tilmeldt sig som organdonorer. Der var derfor stor mangel på organer, og med is i blodårerne fandt jeg ud af, at mange døde mens de stod på ventelisten. Jeg kan slet ikke forklare, hvor smertefuldt det var at leve med den vished, at min mand kunne reddes, men at vi ikke kunne vide, om han var en af de heldige, der ville modtage et donororgan i tide. Walter var tæt på at dø flere gange, mens vi ventede, og vi boede i mange måneder på forskellige hospitaler, hvor vi oplevede modløshed og håbløshed, der ikke kan beskrives.

Endelig i maj, 2014, fik Walter en ny lever, hvilket reddede Walter’s liv. Vi er taknemmelige for den familie, som lod Walter få leveren fra deres elskede søn eller datter, der døde pludseligt.

I Danmark står 500 dødeligt syge patienter i den samme situation som vi var i. Og står man og venter på et organ, eller gør én man elsker og holder af, så afhænger ens fortsatte eksistens af at der findes en donor. Vi risikerer alle at komme i den situation, og derfor er dette en sag, der vedrører os alle. Og selvom det ikke er rart at snakke om, så har ingen jo brug for at tage deres organer med sig i graven. Mange liv kan reddes ved at indføre formodet samtykke og ved at tage snakken om organdonation.

Vi støtter Organdonation – ja tak i deres arbejde og kan kun opfordre andre til at gøre det samme. Det er vigtigt, at der bliver sat fokus på organdonation i Danmark, så donorraten hæves. Derved kan tiden i det levende helvede, som de der står på ventelisten går igennem, forkortes eller helt fjernes. Og mange liv kan reddes, som nu går tabt. Organdonation handler om næstekærlighed – og om at vi tager ansvar for os selv og hinanden. Om at give livet videre til andre. I USA siger vi nogen gange: “Recycle yourself“. Og det er det, som organdonation muliggør: At vi kan give liv til andre, når vores tid på jorden er slut. Vi har jo ikke brug for vores organer der, hvor vi skal hen, når vi dør.

Kærligst
Marie & Walter Trout


 

På venteliste

Mød Marie Trout, der fortæller om hvordan det er at være pårørende til en på venteliste.

 

Walter’s comeback

Se Walter’s første koncert efter han er kommet til hægterne igen efter sin levertransplantation.

STØT Organdonation - ja tak!

Bliv medlem

Støt os med dit medlemskab, så vi kan redde LIV, forbedre organdonation i Danmark og støtte familier med organsvigt.
BLIV MEDLEM

Støt via arv og testamente

Betænk Organdonation – ja tak! i dit testamente. Det er gratis at gøre din arv til en hjertesag.
LÆS MERE

Start din egen indsamling

Opret din egen personlige indsamling til fordel for Organdonation – ja tak’s arbejde.
START INDSAMLING