Organdonationsdag 2017

14. OKTOBER 2017
2017/10/14 10:00:00

Organdonationsdag 2017

LANDSDÆKKENDE EVENT

Lørdag 14. oktober afholdes der Organdonationsdag for anden gang i Danmark – og Organdonation – ja tak! skal naturligvis på gaden igen i år. Sidste år stod vi i 21 danske byer med hjælp fra 80 frivillige og satte fokus på organdonation.

Vi glæder os til at gentage successen og møde dig på gaden til en snak om organdonation, hvor du bl.a. kan støtte os ved at tegne medlemskab samt støtte vores underskriftindsamling for formodet samtykke. Derduover sætter vi ekstra fokus på organdonation i Danmark i hele denne uge samt på Organdonations – ja tak’s arbejde og hjertesager.

Her kan du møde os

På kortet kan du se, hvor Organdonation – ja tak! er på gaden lørdag 14. oktober 2017 fra kl. 10.00 – 14.00. Vi glæder os til at se dig…

Skal din by med på kortet?

Har du lyst til at hjælpe os på gaden på organdonationsdagen? Så klik på linket her og meld dig som frivillig, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

FAKTA OM ORANDONATIONSDAGEN
Sidste år afholdte vi den Europæiske Organdonationsdag for første gang i Danmark. Danmark er såldes et af de sidste lande i europa, der officielt markerer og tager denne dag til sig. Den Europæiske Organdonationsdag (EODD – European Organ Donation Day), blev afholdt første gang i 1996 i Geneve i Schweiz – og fra 1998 har Europarådet stået for (EODD), som siden da er blevet afholdt i hele europa, med et nyt værtsland i spidsen hvert år. Værtlandet for EODD 2017 er i øvrigt Schweiz.

Tilbageblik

Se billederne fra Organdonationsdagen her, hvor Organdonation – ja tak og 80 frivillige gik på gaden sammen i 21 danske byer. Se også Organdonation – ja tak’s medvirken i diverse medier længere nede på siden.

TV2 Nyhederne - Bør vi indføre formodet samtykke i Danmark - Organdonation - ja tak!

Organdonation – ja tak arbejder for at forbedre organdonation i DANMARK. Bl.a. arbejder vi målrettet på at få indført formodet samtykke, således at man automatisk er organdonor, når man fylder 18 år. Se med her hvor Sundhedsminiester Sophie Løhde og Organdonation – ja tak’s medstifter Karen Heidelbach medvirker i indsalget om formodet samtykke.

TV2 Go' Morgen Danmark - Organdonation - ja tak!

Organdonation – ja tak’s medstifter, Karen Heidelbach medvirkede sammen med hendes datter Esther i Go’morgen og Go’aften Danmark, i anledningen af Organdonationsdagen 2016.

P4 Nordjylland - Formodet samtykke - Organdonation - ja tak!

På organdoantionsdagen medvirkede Lasse Heidelbach, som er stifter og formand af Organdonation – ja tak på P4 Weekend, inden han og 80 frivillige gik på gaden i 21 danske byer for at forbedre organdonation i Danmark!! Hør hele interviewet her… Når DR P4 Nordjylland og værten Jesper Knox sætter fokus på organdonation… Det handler om Organdonation, Næstekærlighed, Formodet samtykke og om hvordan det står til med organdonation i DANMARK.