MENU

Organdonation – ja tak! opfylder ligningsloven og bliver medlem af ISOBRO

Patientforeningen Organdonation – ja tak! opfylder nu ligningslovens §8 A, hvilket betyder at vi er godkendt at SKAT som en almennyttig og velgørende forening. Det er en historisk milepæl, som bl.a. betyder at gaver og bidrag er fradragsberettiget. Fradraget gælder beløb op til 16.300 kr. og er på 26% – dvs. at donerer du som privatperson eller som virksomhed 100 kr. og oplyser dit CPR-nummer eller virksomhedens CVR-nummer, så får du eller virksomheden 26 kr. tilbage i SKAT.

Har du lyst til at give et bidrag så kan du støtte os her… eller du kan donere dit bidrag via MobilePay til nummer 65 900. 

Mulighed for at søge offentlige midler

Foreninger, som opfylder ligningsloven, har desuden mulighed for at søge offentlige midler, hvilket vil bidrage til at styrker vores patientforening, så vi i fremtiden kan gøre endnu mere for at forbedre organdonation i Danmark og ikke mindst vilkårene og tilværelsen for de familier som rammes af livstruende kronisk sygdom som følge af organsvigt.

Medlem af ISOBRO

I samme ombæring har Organdonation – ja tak! opnået medlemskab af ISOBRO, hvilket er Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation. Medlemskab hos ISOBRO kræver bl.a. at man som forening opfylder ligningsloven samt at man udviser god indsamlingsskik og lever op til ISOBRO’s indsamlingsetiske retningslinjer. Vi stolte over medlemskabet og glæder os til samarbejdet med ISOBRO.

Dit medlemskab gør det muligt

For at opfylde ligningslovens §8 A, skal man som forening:

  • have mindst 300 medlemmer
  • årligt modtage minimum 100 bidrag af mindst 200 kr.
  • fremvise 2 regnskabsår, som er godkendt af en statsautoriseret revisor

Organdonation – ja tak! har i dag 325 medlemmer og det er derfor vigtigt, at vi får flere til at tegne medlemskab. Jo flere medlemmer vi er – jo større indflydelse og forskel kan vi gøre som patientforening. Medlemskabet koster kun 250 kr./år, hvilket svarer til 68 øre om dagen.   

Har du lyst til at støtte os med dit medlemskab, så tegn medlemskab her…

På forhånd tak for din støtte
Organdonation – ja tak!