MENU

Organdonation – ja tak fylder 1 år

I dag er det 1 år siden vi stiftede organdonation – ja tak!

Det fejrer vi senere i dag. kl. 14.00 med en konkurrence, som vi ligger på vores Facebookside. Det har været et fantastisk og travlt år… Herunder ser vi tilbage på året der gik og takker for den enorme støtte vi fik!!!

Året der gik

1. Vi stiftede Organdonation – ja tak!
– se video fra TV2 Go’ Morgen Danmark, og hør hvorfor vi startede Organdonation – ja tak!
2. Vi lavede plakater og flyers og fik dem trykt
– tak for støtten til Brønderslev Bogtrykkeri ApS og Solo Grafisk A/S i Nørresundby.
3. Vi fik hængt plakater op og omdelt flyers
Blandt andet på landets 4 største Hovedbiblioteker i København, Århus, Odense og Aalborg samt på Rigshospitalet og ved IKEA Taastrup.
4. Vi fik lavet beachflag og badges
– tak for støtten til Novagraf A/S og til Badgeland Danmark.
5. Vi fik lavet logobolcher
– tak for støtten til Bolcheriet i Løkken. Se herunder hvordan de flotte logobolcher blev lavet.
6. Radio Glad LIVE
Vi var med i radioprogrammet Radio Glad LIVE, hvor vi fortalte om, hvordan dét er at være på venteliste til et nyt organ, og om Organdonation – ja tak! Genhør udsendelsen her…
7. Vi fik flotte røde jakker med Organdonation – ja tak logo på
– tak for støtten til Myrhøj – ”Bæredygtig ledelse og til Dybdahl Erhverstøj.
8. Vi fik lanceret 2 hjemmesider
9. Vi fik bragt lykkelige og tragiske historier på Facebook og vores hjemmeside
– Blandt andet fortalte vi historien om Morten, som kun blev 29 år, men som reddede 6 menneskers liv, heriblandt et barn… Morten efterlod sig hans kone, Nanna Lehani  Neergaard og deres søn Mads på 2 år. Mød Nanna Lehani Neergaard, som fortæller familiens historie – og hør hvorfor hun støtter Organdonation – ja tak.
10. Oplysning og fakta om organdonation
Vi fik oplyst danskerne om organdonation – og fik bragt fakta om organdonation fra ind- og udland, så danskerne blev bekendt med, at Danmark er væsentligt bagud, når det drejer sig om organdonation. Bl.a. bragte vi indslaget om Ava på 7 år fra Wales, hvis liv blev reddet af en levertransplantation. I Wales har man netop indført formodet samtykke… Hør her hvordan det redder liv.
11. Vi fik vores protektor – Walther & Marie Trout
Vi er stolte over, at den amerikanske verdensstjerne og bluesguitarist, Walter Trout og hans danske kone Marie Trout, sagde ja til at blive protektor for Organdonation – ja tak. Walter er kun i live i dag takket være en levertransplantation. Hans familie har i den grad selv haft organdonation tæt inde på livet. Læs hele familiens dramatiske, varme og fantastiske historie her… Eller se Walter Trout’s comaback, herunder, hvor han vender tilbage til scenen, efter levertransplantationen som reddede hans liv.
12. Vi fik 2 ambassadører… Tak til Charlotte Højlund, som er fortaler for organdonation og som er med til at sætte fokus på organdonation i Danmark. Og tak til Lisbeth Sagen, som har stiftet MusikbeRiget, Ole Kibsgaard, Szhirley med flere… Der spiller levende musik for sygdomsramte børn, voksne og deres familier. I er i sandhed med til, at forbedre vilkårene for de hårdt trængte danskere som er indlagt med livstruende sygdomme, hvor I gennem musikken får tårerne til at trille, spreder glæde og får latteren til at lyde. Herunder kan du høre MusikbeRiget spille på Afdeling 303B på Aalborg Sygehus Nord.
13. Vi har skrevet vedtægter
– og er i fuld sving med at stifte bestyrelse
14. Vi har fået opbakning fra masser af danskere på Facebook.
– knap 16.000 “Synes godt om” Organdonation – ja tak!
15. Vi har fået over 11.300 underskrifter
– på, at der skal indføres formodet samtykke i Danmark.

Alt sammen takket være jeres ENORME STØTTE!!!

1.000 tak skal I have alle sammen – enkeltpersoner som virksomheder. Vi kunne ikke have klaret det uden jeres STORE opbakning!!! Af vores hjerter TAK!!!