MENU
https://youtu.be/SzImtzNNagc

Lovforslag om Borgerforslag vedtaget

 

I dag, 19. december 2017, vedtog Folketinget et nyt lovforslag om Borgerforslag. Det betyder, at hvis borgere i fremtiden kan indsamle 50.000 underskrifter, så skal forslaget behandles i Folketinget.

Organdonation – ja tak! hilser det nye lovforslag velkommen. “Vi mener det et en sejer for demokratiet, at vi har fået indført borgerforslaget i Danmark” udtaler Lasse Heidelbach, som er Sekretariatschef i patientforeningen Organdonation – ja tak”. Han mener, at det bringer borgerne tættere på Christiansborg og Christiansborg tættere på borgerne, og at det banner vejen for nye lovforslag som ellers aldrig ville være blevet fremsat i Folketinget.

Formodet samtykke
Organdonation – ja tak! samler underskrifter ind for indførelsen af formodet samtykke i Danmark og har i dag over 20.000 underskrifter. Formodet samtykke betyder, at man automatisk er organdonor, når man fylder 18 år og at man, modsat i dag skal melde sig fra som organdonor, istedet for til.

Er du enig, så kan du skrive under her på… www.skrivunder.dk, hvis du også mener, at man automatisk bør være organdonor, når man fylder 18 år. Så tager vi din underskrift med til Christiansborg og gør hvad vi kan for at få indført formodet samtykke i DANMARK.

Formodet samtykke har man indført i en langt række lande som vi normalt sammenligner os med – senest i Wales og Frankrig.