MENU

Folkemødet gav ny viden og indsigt

Patientforeningen Organdonation – ja tak! takker for et fantastisk Folkemøde. Det var første gang, at vi deltog på Folkemødet, hvor vi, som en ny og mindre patientforeningen, i den grad fik sat et forholdsvis stort præg på Folkemødet. Vi afholdt og deltog i flere events, vi fik talt med vores politikere og fik ny viden med hjem.

LIVE meningsmåling

Vi fik sat fokus på vigtigheden af at tage stilling til organdonation… Og sammen med vores frivillige fra Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole fik vi adspurgt 1.027 af Folkemødets gæster om de synes, at vi skal indføre automatisk organdonation i 🇩🇰 DANMARK 🇩🇰 ? Og svaret var ret overbevisende… 86% stemte JA og 14% stemte NEJ.

Vi modtog ildsjælsprisen 2019

Stifterne af Organdonation – ja tak! modtog 🔥 “Ildsjælsprisen” 🔥 ved Danmarks Patient Award i Sundhedsparlamentet. Se video med overrækkelsen og takketalen her.

Vi deltog i debat hos Radio24syv

Vi deltog i radioprogrammet “Det Røde Felt” på Radio24syv, som blev sendt LIVE radio fra Folkemødet. Her deltog vi i en debat om borgerforslag og den politiske proces. I studiet var repræsentanter for 4 af de borgerforslag, som har fået flest underskrifter – og konklusionen var klar… Borgerslagene er en gevinst for demokratiet og vores samfund, for det hjælper med at sætte fokus på emner, som politikerne ellers afviger fra, MEN alle var også enige om, at det politiske proces er mangelfuld og at der skal indføres nogle regler som sikrer, at borgerforslagene bliver behandlet med respekt og taget seriøst.

Du kan genhøre radioprogrammet “Det Røde Felt” her.

Vi medvirkede ved debatter

Vi overværede forskellige debatter bl.a. om: “Sorg som diagnose i det danske samfund”.

Vi fik talt med vores politikere

Vi fik talt med flere af vores folkevalgte politikere på tværs af de forskellige partier om vores arbejde, vores oversete patientgruppe og om principperne ved automatisk organdonation.

Efter Folkemødet står det klart for os, at Det Etiske Råd og vores folkevalgte politikere på Christiansborg ikke aner, hvad det vil sige at indføre automatisk organdonation, hvilket vi naturligvis skal have lavet om på, så de usande påstande om tvang og statskannibalisme kan blive gjort til skamme. Så vi regner med, at turen går til Christiansborg senere på året, hvor vi gerne vil drøfte automatisk organdonation igen med det nye Sundhedsudvalg – sammen med vores egne og uvildige eksperter på området.

Tak for et fantastisk Folkemøde!!

Organdonation – ja tak! takker for et fantastisk Folkemøde – det har på alle måder været spændende og inspirerende!! Tak til alle jer vi mødte på Folkemødet i år… Tak for at I deltog i vores meningsmåling, og tak for de mange gode snakke om organdonation i al almindelighed til både gæster og politikere. Vi har fået en masse med hjem, mere at arbejde videre med og mere at kæmpe videre for. Af hjertet tak for et på alle måder fantastisk Folkemøde 2019.

De bedste hilsner
Organdonation – ja tak!

Billeder fra Folkemødet 2019

Se alle billederne fra Folkemødet 2019 – her på Organdonation – ja tak’s Facebook side.