MENU

Anmeldelse: Hjertets vej

Organdonation – ja tak været til forpræmiere på den franske film ‘Réparer les vivants’, som på dansk betyder “Reparer de levende”, men som har fået den danske titel ‘Hjertets vej’.

I filmen møder vi 2 hovedpersoner. Den ene er surferen Simon, som i starten af filmen kommer ud for en fatal ulykke, hvorefter han ligges i kunstigt koma – og den anden hovedperson er Claire, der er mor til to, og som venter på at modtage det hjerte, der kan give hende livet tilbage. ‘Hjertets vej’ er en hård og smuk fortælling om både håb og tragedie. Filmen skildrer begge sider af organdonation, set fra donor og modtagers, side og den rejser de mange spørgsmål og etiske overvejelser, som familier står overfor, når organsvigt og organdonation pludseligt dukker op i deres hverdag, hvor man er tvunget til at træffe beslutninger og forholde sig til livets helt store spørgsmål.

Højaktuel i Frankrig

‘Hjertets vej’ har været højaktuel, da den ramte de franske biografer 2. november 2016, fordi man i Frankrig pr. 1. januar 2017 indførte formodet samtykke, hvilket betyder at man automatisk er organdonor, fra man fylder 18 år – og at man i stedet for at melde sig som organdonor skal melde sig fra, hvis ikke man ønsker at være organdonor.

IMDB har givet ‘Hjertets vej’ 7,3

En flot karakter – som filmen ikke alene får, fordi den tager et vigtigt emne op, men som den helt sikkert også får, fordi den på billedsiden fra start til slut er mesterligt sammensat. Det oplever man straks, når filmen starter ved daggry, hvor tre unge surfere styrer igennem de brusende bølger ud for Le Havre. En indledningsscene så flot instrueret og filmet, at man aldrig glemmer den.

Organdonation – ja tak’s bedømmelse

‘Hjertets vej’ er en film som alle bør se – særligt i Danmark, hvor 85% af danskerne går ind for organdonation, men hvor kun 21 % af danskerne har taget stilling til organdonation. Filmen minder os om, at vi ikke kan tage livet for givet – for ingen ved hvad morgendagen bringer – og at det netop derfor er så vigtigt, at vi alle får taget stilling til organdonation. Det redder liv og det redder ens familie fra at skulle træffe en urimelig svær beslutning på ens vegne. Udover at vi naturligvis billiger, at filmen sætter fokus på organdonation, så er den fantastisk fortalt, instureret og filmet og man får som menneske en dyb og meningsfyldt oplevelse med hjem fra biografen – en oplevelse for livet.

Organdonation – ja tak giver ‘Hjertets vej’ 5 hjerter uf af 6 – for det er en fantastisk film. Skulle den have indkasseret den 6. og sidste stjerne, så skulle der være gjort mere ud af at vise, at mange venter forgæves eller i mange måneder og sågar år på et nyt organ. En alvorlig problmeatik som vi savner bliver belyst i en film, som går så tæt på organdonation.

Præmiere i Danmark

‘Hjertets vej’ får præmiere i de danske biografer torsdag 22. juni 2017.

Filmen går i udvalgte biografer

Her kan du se de udvalgte biografer, hvor du kan se “Hjertets vej”.

Storkøbenhavn
– Grand Teatret København
– Valby Kino,
– Gentofte Kino
– Ishøj Bio 1-2-3

Sjælland og øerne
– Parkteatret Frederikssund
– Værløse Bio
– Bio 1 & 2 Korsør
– Cafe Slotsbio Hillerød

Jylland
Nordisk Film Biografer Trøjborg (Århus)
Øst for Paradis (Århus)
Biffen, Nordkraft (Aalborg)
Nicolai Biograf & Café (Kolding)

Fyn
– Cafe Biografen (Odense)

Bestil billetter på Kino.dk

Du kan bestille billetter til filmen her på Kino.dk. Bemærk at filmen desværre kun går i ca. 7 dage i de fleste af biograferne.

Vi ønsker dig rigtig god tur i biografen
Organdonation – ja tak!