MENU

55 minutter om automatisk organdonation

Genhør radioprogrammet 55 minutter på Radio24syv og bliv klogere på formodet samtykke og borgerforslaget om, at vi automatisk skal registreres som organdonorer.

HØR PROGRAMMET HER…

I programmet kan møde stifteren af patientforeningen Organdonation – ja tak! Lasse Heidelbach, som har stillet borgerforslaget “Automatisk organdonor fra man fylder 18 år”, der netop har opnået over 50.000 underskrifter og derfor nu skal til behandling i Folketinget. Mød også Sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen fra Socialdemokratiet, som fortæller, at Socialdemokratiet ikke finder formodet samtykke uetisk og heller ikke er afvisende over, at vi også på sigt kunne indfører det i Danmark. 

Mød endvidere Jesper Poulsen fra Silkeborg, som er 43 år gammel, gift og far til 2, og som venter for 3. gang  på en ny nyre samt Connie Mølgaard fra Aabybro, som mistede sin søn 25 årige søn Simon, som pludseligt fik hjertestop tilbage i . I dag mener Connie, at alle automatisk bør være organdonorer.

I programmet medvirker endvidere Andreas Albertsen, PhD, Adjunk ved Århus Universitet, som mener at vi også bør indfører formodet samtykke i Danmark og Pelle Guldborg Hansen, Adfærdsforsker og Nudgingekspert, som mener, at vi istedet bør indføre udbedt stillingtagen.

HØR PROGRAMMET HER…