MENU

Noa


Som 3 årig fik Noa en hjertetransplantation - nu løber han for livet!

Af:  Noa Bak-Pedersen  |  Foto: Privat foto  |  Video: Sandra Bak Petersen, Nina Humphrey, Johannes Kelsen  |  Copyright ©2019

Noa Bak blev født med dårlige udsigter til at leve længe. Som 2-årig fik han to blodpropper, en i hjernen og en i hjertet, hvilket medførte, at han blev spastisk lammet i den ene side af kroppen. Lægerne vidste ikke, om Noa ville overleve og i så fald, om han ville komme til at gå igen eller om han nogensinde ville få et sprog. Men Noa gav ikke op. Han ville leve og mod alle forventninger begyndte han at gå og fik som 3-årig en hjertetransplantation.

I dag er Noa 23 år. Han fortæller i sit foredrag, hvordan han i dag lever et rigt liv, hvor mange små sejre fylder mere end alle de nederlag, som han også åbent fortæller om. For det har ikke været let som handicappet at gå i almindelig skole. Noa har følt sig udenfor både socialt og fagligt. Små ting som at se de andre spille fodbold, når man selv drømte om det, men ikke kunne være med, fik Noa til at folde hænderne og bede Gud om hjælp til at spille fodbold. I foredraget fortæller Noa, hvordan han fik svar på denne bøn.

For nylig undrede Noas læge sig over, hvordan han kunne være i så god form uden at tage epo.

Noa stadigvæk sine udfordringer den dag i dag. Eksempelvis kniber det med korttidshukommelsen på grund af sin hjerneskade. Alligevel har han spillet teater, gennemført højskoleophold og går ud og holder foredrag. På trods af de dårlige udsigter til at kunne gå, er Noa i dag på landsholdet i atletik og for nylig undrede lægen sig over, hvordan han kunne være i så god form uden at tage epo.

Noas historie er et fantastisk eksempel på, hvordan man vender svaghed og styrke på hovedet i et samfund, hvor mange mennesker er pressede over at skulle leve op til samfundet og hinandens forventninger.

Book et foredrag

Ønsker du at booke Noa til et foredrag, så kontakt Organdonation -ja tak! på mail eller telefon 30 14 14 14.

Bliv medlem

Støt os med dit medlemskab, så vi kan redde LIV, forbedre organdonation i Danmark og støtte familier med organsvigt.
BLIV MEDLEM

Årsberetning 2022

Læs om hvordan vi støtter familier med organsvigt og om vores arbejde for at forbedre organdonation i Danmark.
LÆS MERE