MENU

Caroline


Caroline donerede en nyre til sin ven

Interview & tekst:  Karen Heidelbach  |  Foto: Privat foto / TV 2 Go’ Morgen Danmark |  Copyright ©2019

– Arret på min mave vil følge mig resten af livet. Det gør mig ikke noget, for det symboliserer, at jeg har kunnet hjælpe et andet menneske. Et menneske der manglede en nyre for at kunne overleve. Du og jeg kan leve et normalt liv med en enkelt nyre, så jeg valgte at donere den anden.

Mød Caroline Lerche, som kun har én nyre tilbage efter hun har doneret sin ene nyre til hendes ven, som var alvorligt syg.

Samtidig opfordrer Caroline nu danskerne til at støtte borgerforslaget: “Automatisk organdonor fra man fylder 18 år”. Et forslag som netop et blevet fremsat af patientforeningen Organdonation – ja tak! Her foreslår patientforeningen, at vi indfører formodet samtykke i Danmark – lige som man efterhånden er har gjort det i langt de fleste europæiske lande.

Støt borgerforslaget Skriv under med NemID
Skriv under med NemID her på Folketingets hjemmeside… www.borgerforslag.dk – og støt borgerforslaget, så det kan opnå 50.000 underskrifter og komme til behandling i Folketinget.

Tak til Caroline
1.000 tak til Caroline for at du stod frem og satte fokus på organdonation.

Kun omkring 22% af danskerne har registreret deres holdning til organdonation.

Kun omkring 22% af os har taget stilling til, hvad der skal ske med vores organer, når vi ikke længere har brug for dem. Om du vil donere eller ej – Tag stilling. Det tager kun 2 minutter og du gør det lige her: www.sundhed.dk

I Danmark står der hvert år 450-500 på ventelisten til et nyt organ. En liste hvor mennesker ofte svæver mellem liv og død. Det gør mig trist, så derfor, lad os hjælpe hinanden! Jeg håber, at du vil bruge 2 minutter på at tage stilling til organdonation – og at du vil sætte fokus på det vigtige emne sammen med mig ved at dele min historie.

Knus 
Caroline