MENU

Martin fik nye lunger og livet tilbage

Martin fik nye lunger og livet tilbage

Martin på 32 år, fra Vordingborg, er født med cystisk fibrose – og er et levende eksempel på at organdonation redder liv. Familien opdager først at Martin har denne sygdom da, han er 2 år gammel og her bliver de bekendt med, at deres søn lider af en sygdom, der langsomt klemmer luften ud af hans lunger – og med tiden gør dem hårde som sten.

Kræfterne svandt
Som årene går forringes Martins lungekapacitet og livskvalitet gradvist og kræfterne svinder. I en alder af 31 år er hans lungekapacitet nede på 22% og han vejer 43 kilo. Hans krop kan ikke optage ilt nok til at han kan holde sig aktiv og dermed opbygge den muskelmasse, som man eller normalt får ved at bevæge sig rundt til dagligt.

Risiko for at dø
I december måned 2013 er Martin ved lægen til kontrol, hvor hun foreslår, at de skriver ham skrevet op til en dobbelt lungetransplantation, for ellers vil han ikke blive meget ældre. I månederne efter følger en nervepirrende ventetid… Martin er klar over at der hvert år dør mennesker, som følge af organsvigt, fordi der er stor mangel på organdonorer i Danmark – og at han derfor selv risikerer at dø.

Han var heldig…
I september 2014 får Martin så det længeventede opkald… der er kommet en donor!! På Rigshospitalet får han transplanteret 2 nye lunger og efter den omfattende operation, får han langsomt kræfterne og livet tilbage igen.

Fra 43 til 71,6 kilo…
I dag er Martin rask. Han har fået livet tilbage igen. Martin er en ny mand med en fremtid og med mod på livet. Han vejer nu 71,6 kilo og har fået kræfterne og livet tilbage igen. Som han selv siger, så elsker han sin donor og er ham/hende uendeligt og evigt taknemmelig.


Citater fra Martin

Jeg var sikker på at jeg ikke havde oplevet min 32 års fødselsdag, hvis ikke jeg havde fået det opkald.
Jeg elsker min donor – jeg er ham/hende uendeligt og evigt taknemmelig.
Jeg er særlig stolt af min nevø på 8 år, som sagde at han gerne ville betale 50 kr. i skat, så jeg kunne få nye lunger. Og af min nevø på 12 år som sagde, at når han bliver 18 år, så vil han melde sig som organdonor”.